Plněné plátky z vepřové kýty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Šunkový salám 100 g
Vepřová kýta 600 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji zlehka opečeme po jedné straně.
  2. Na opečenou stranu masa položíme plátek salámu, potřeme prolisovaným česnekem a maso přeložíme. Upevníme jehlami nebo párátky a opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Během dušení plátky poléváme vzniklou šťávou a podléváme horkou vodou.
  3. Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.
  4. Můžeme podávat s bramborovými knedlíky a špenátem.