Plněné plátky z vepřové kýty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunkový salám |
100 g |
Vepřová kýta |
600 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji zlehka opečeme po jedné straně.
- Na opečenou stranu masa položíme plátek salámu, potřeme prolisovaným česnekem a maso přeložíme. Upevníme jehlami nebo párátky a opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Během dušení plátky poléváme vzniklou šťávou a podléváme horkou vodou.
- Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.
- Můžeme podávat s bramborovými knedlíky a špenátem.