Cannelloní s mořskými plody
Ingredience
Cannelloni |
300 g |
Chléb toastový |
180 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Garnát obecný |
125 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mozzarella |
150 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Mušle v nálevu |
200 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Platýz - filety |
400 g |
Potočnice |
2 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
125 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Připravíme misku s teplou vodou, do které namočíme toastový chléb a necháme změknout. Platýze omyjeme, pomocí papírové utěrky osušíme a pokud je třeba, zbavíme ji kostí. Rybu krájíme na větší kostky. Toasty vyjmeme z vody, dobře vymačkáme, vložíme do mixéru a spolu s rybou rozmixujeme na pyré.
- Pod tekoucí vodou opláchneme vařené garnáty, necháme okapat a nahrubo pokrájíme. Mušle vyjmeme z konzervy, v cedníku necháme okapat a též nahrubo nakrájíme. Garnáty i mušle přidáme ke směsi z rybího masa a přimícháme vejce. Nastrouháme Mozzarellu.
- Opláchneme a osušíme potočnici, rozkrájíme ji nadrobno. Asi 2 lžíce potočnice odložíme stranou, zbytek přimícháme k rybí směsi. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Promícháme, přidáme Mozzarellu.
- Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou troubu na 180°C). V pánvi rozehřejeme máslo, za stálého míchání na něm osmahneme mouku. Přidáme mléko, dále mícháme a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a muškátovým oříškem.
- Nastrouháme Pecorino, nízkou zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme trochu omáčky, Canelloni naplníme rybí směsí, vložíme do formy a přelijeme zbytkem omáčky. Navrch nasypeme Pecorino. Zapékací mísu vložíme do střední části trouby a zapékáme 25 - 30 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, těstoviny upravíme na talíře a podáváme ozdobené potočnicí.