Cannelloní s mořskými plody

Ingredience


Cannelloni 300 g
Chléb toastový 180 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Garnát obecný 125 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 500 ml
Mozzarella 150 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Mušle v nálevu 200 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Platýz - filety 400 g
Potočnice 2 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 125 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme misku s teplou vodou, do které namočíme toastový chléb a necháme změknout. Platýze omyjeme, pomocí papírové utěrky osušíme a pokud je třeba, zbavíme ji kostí. Rybu krájíme na větší kostky. Toasty vyjmeme z vody, dobře vymačkáme, vložíme do mixéru a spolu s rybou rozmixujeme na pyré.
  2. Pod tekoucí vodou opláchneme vařené garnáty, necháme okapat a nahrubo pokrájíme. Mušle vyjmeme z konzervy, v cedníku necháme okapat a též nahrubo nakrájíme. Garnáty i mušle přidáme ke směsi z rybího masa a přimícháme vejce. Nastrouháme Mozzarellu.
  3. Opláchneme a osušíme potočnici, rozkrájíme ji nadrobno. Asi 2 lžíce potočnice odložíme stranou, zbytek přimícháme k rybí směsi. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Promícháme, přidáme Mozzarellu.
  4. Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou troubu na 180°C). V pánvi rozehřejeme máslo, za stálého míchání na něm osmahneme mouku. Přidáme mléko, dále mícháme a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a muškátovým oříškem.
  5. Nastrouháme Pecorino, nízkou zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme trochu omáčky, Canelloni naplníme rybí směsí, vložíme do formy a přelijeme zbytkem omáčky. Navrch nasypeme Pecorino. Zapékací mísu vložíme do střední části trouby a zapékáme 25 - 30 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, těstoviny upravíme na talíře a podáváme ozdobené potočnicí.