Chléb z pohanky a podmáslí z domácí pekárny

Ingredience


Anýz mletý 1 kávová lžička
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Droždí 20 g
Mléko - podmáslí 100 ml
Mouka pšeničná hladká 200 g
Pohanka 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 180 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve umeleme pohanku. Pokud nemáme mlýnek na obilí, můžeme ji podrtit v nožovém mixéru nebo mlýnku na kávu.
  2. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a podmáslí, přisypeme smíchané oba druhy mouky a anýz. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro rychlé pečení a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
  5. Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout. Chléb s pohankou má méně lepku, proto ho vždy krájíme až zcela vychladlý.