Vepřový bok na jehle
Ingredience
Chléb výběrový |
4 krajíc |
Cibule |
3 ks |
Hořčice plnotučná |
4 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špekáčky |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý a osušený vepřový bůček nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Špekáčky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
- Na jehly střídavě napichujeme plátky bůčku, špekáčky a cibuli. Špízy potřeme olejem a grilujeme.
- Po upečení špízy osolíme a opepříme.
- Podáváme s čerstvým chlebem a hořčicí.