Vepřové plátky s celerem
Ingredience
Celer bulvový |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme a po obou stranách grilujeme doměkka.
- Očištěný celer nakrájíme na nudličky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a podusíme chvíli na rozehřátém másle.
- K měkkému celeru přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a ještě krátce podusíme.
- Hotové vepřové plátky upravíme na nahřáté talíře, pokryjeme celerovou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem.