Vepřové plátky s celerem

Ingredience


Celer bulvový 400 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme a po obou stranách grilujeme doměkka.
  2. Očištěný celer nakrájíme na nudličky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a podusíme chvíli na rozehřátém másle.
  3. K měkkému celeru přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a ještě krátce podusíme.
  4. Hotové vepřové plátky upravíme na nahřáté talíře, pokryjeme celerovou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem.