Domácí majonéza Ambiente

Ingredience


Citronová šťáva 10 g
Hořčice 10 g
Olej slunečnicový 600 g
Pepř černý celý 5 g
Sůl 30 g
Vaječný žloutek slepičí 250 g
Worcester (worcesterská omáčka) 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejméně hodinu předem připravíme suroviny. Jde o to, aby všechny ingredience získaly stejnou teplotu, jinak se nám majonéza při šlehání srazí.
  2. Žloutky (měly by být pasterované), citronovou šťávu, hořčici a omáčku worchestershire smícháme v nerezové misce, osolíme a nameleme černý pepř. Šleháme ve stroji metlou. Když jsou suroviny dokonale promíchané, začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali pomalu.
  3. Když je všechen olej spotřebovaný, měla by být majonéza tak hustá, že obrátíme-li misku dnem vzhůru, zůstane obsah uvnitř.