Ovesné pečené kostky

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr třtinový 130 g
Jogurt nízkotučný 150 ml
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 240 g
Muškátový oříšek 3 g
Nové koření mleté 3 g
Pomerančová kůra 4 g
Skořice mletá 4 g
Soda jedlá 2 g
Sůl 2 g
Vanilkový lusk 3 g
Vejce slepičí 2 ks
Vločky ovesné 50 g
Voda pitná 250 ml
Zmrzlina kávová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  2. V misce zalijeme vařící vodou vločky a necháme je 15 minut odležet.
  3. Ve druhé míse utřeme máslo s cukrem a vejcem, jogurtem a vanilkovým aroma dohladka.
  4. Do třetí mísy nasypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, sodou, solí a kořením (muškátový oříšek a nové koření pomeleme a nastrouháme). Polovinu této směsi smícháme s obsahem druhé mísy a ovesnými vločkami a vše pořádně promícháme. Poté přisypeme druhou část sypké směsi a přidáme pomerančovou kůru. Vše opět promícháme do nadýchaného těsta, které nalijeme do čtvercové, vyšší a máslem vymazané formy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut, až je špejle ponořená do těsta po vytažení suchá.
  5. Po upečení necháme těsto vychladnout a potom jej nakrájíme na kostky, či řezy. Kostky ochutíme kopečkem zmrzliny.