Ovesné pečené kostky
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Cukr třtinový |
130 g |
Jogurt nízkotučný |
150 ml |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
240 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Nové koření mleté |
3 g |
Pomerančová kůra |
4 g |
Skořice mletá |
4 g |
Soda jedlá |
2 g |
Sůl |
2 g |
Vanilkový lusk |
3 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vločky ovesné |
50 g |
Voda pitná |
250 ml |
Zmrzlina kávová |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
- V misce zalijeme vařící vodou vločky a necháme je 15 minut odležet.
- Ve druhé míse utřeme máslo s cukrem a vejcem, jogurtem a vanilkovým aroma dohladka.
- Do třetí mísy nasypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, sodou, solí a kořením (muškátový oříšek a nové koření pomeleme a nastrouháme). Polovinu této směsi smícháme s obsahem druhé mísy a ovesnými vločkami a vše pořádně promícháme. Poté přisypeme druhou část sypké směsi a přidáme pomerančovou kůru. Vše opět promícháme do nadýchaného těsta, které nalijeme do čtvercové, vyšší a máslem vymazané formy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut, až je špejle ponořená do těsta po vytažení suchá.
- Po upečení necháme těsto vychladnout a potom jej nakrájíme na kostky, či řezy. Kostky ochutíme kopečkem zmrzliny.