Pohár s kaštany a pěnou

Ingredience


Čokoláda bílá 100 g
Cukr moučkový 40 g
Kaštany jedlé 250 g
Rum 20 ml
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené a vyloupané kaštany propasírujeme lisem na brambory a promícháme s cukrem a 20ml rumu.
  2. Čokoládu nalámanou na kousky rozpustíme s 50ml smetany ve vodní lázni a necháme vychladnout.
  3. Zbylou smetanu částečně ušleháme, přidáme čokoládovou hmotu a dále šleháme do pěny. Kaštanovu směs znovu propasírujeme lisem na brambory tak, abychom vytvořili \"špagety\".
  4. Misky naplníme střídavě připravenou pěnou a kaštanovými špagetami. Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.