Francouzská čokoládová pěna

Ingredience


Citronová kůra 3 g
Čokoláda 70% kakao 200 g
Cukr krupice 50 g
Muškátový oříšek 2 g
Pomerančová kůra 3 g
Skořice mletá 2 g
Vanilkový lusk 2 g
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu rozlámanou na kousky.
  2. Bílky s cukrem rozšleháme do tuhého sněhu. Ten vyklopíme stranou, umyjeme a usušíme mixér a vložíme do něj creme fraiche (zakysanou smetanu),strouhanou kůru z citronu a pomeranče, strouhaný muškátový oříšek, vanilku a žloutky. Vše rozmixujeme a přidáme rozpuštěnou čokoládu.
  3. Vytvořenou směs vmícháme do našlehaného sněhu a přikryté uložíme na 20 minut do ledničky, aby se aromata rozležela a spojila a pěna byla pevná.