Francouzská čokoládová pěna
Ingredience
Citronová kůra |
3 g |
Čokoláda 70% kakao |
200 g |
Cukr krupice |
50 g |
Muškátový oříšek |
2 g |
Pomerančová kůra |
3 g |
Skořice mletá |
2 g |
Vanilkový lusk |
2 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu rozlámanou na kousky.
- Bílky s cukrem rozšleháme do tuhého sněhu. Ten vyklopíme stranou, umyjeme a usušíme mixér a vložíme do něj creme fraiche (zakysanou smetanu),strouhanou kůru z citronu a pomeranče, strouhaný muškátový oříšek, vanilku a žloutky. Vše rozmixujeme a přidáme rozpuštěnou čokoládu.
- Vytvořenou směs vmícháme do našlehaného sněhu a přikryté uložíme na 20 minut do ledničky, aby se aromata rozležela a spojila a pěna byla pevná.