Matjesový salát s jablky

Ingredience


Brambory 150 g
Červená řepa sterilovaná 160 g
Cibule sterilovaná 100 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Jablka 250 g
Matjesy - filet 400 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Matjesové filé nakrájíme na nudličky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme a v míse promícháme s citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem a zakysanou smetanou. Nakládanou červenou řepu a nakládané cibulky slijeme a necháme okapat.
  2. Do mísy k jablkům přidáme matjesy, brambory, řepu a cibulky. Salát necháme pod fólií v chladničce vychladit.