Matjesový salát s jablky
Ingredience
Brambory |
150 g |
Červená řepa sterilovaná |
160 g |
Cibule sterilovaná |
100 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Jablka |
250 g |
Matjesy - filet |
400 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Matjesové filé nakrájíme na nudličky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme a v míse promícháme s citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem a zakysanou smetanou. Nakládanou červenou řepu a nakládané cibulky slijeme a necháme okapat.
- Do mísy k jablkům přidáme matjesy, brambory, řepu a cibulky. Salát necháme pod fólií v chladničce vychladit.