Matjesové filety na sladko
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
80 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Matjesy - filet |
400 g |
Ocet kvasný lihový |
80 ml |
Olej olivový |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 3 porce
- V hrnci svaříme ve vodě ocet a cukr a necháme vychladit. V mezičase najemno nasekáme čerstvý tymián a kopr, cibuli nakrájíme na plátky. Matjesy nakrájíme na silné nudličky.
- Do vychladlé směsi přimícháme bylinky, cibuli, olej, sůl a pepř. Do mísy vložíme matjesy, přelijeme marinádou a promícháme.