Matjesové filety na sladko

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 80 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Matjesy - filet 400 g
Ocet kvasný lihový 80 ml
Olej olivový 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci svaříme ve vodě ocet a cukr a necháme vychladit. V mezičase najemno nasekáme čerstvý tymián a kopr, cibuli nakrájíme na plátky. Matjesy nakrájíme na silné nudličky.
  2. Do vychladlé směsi přimícháme bylinky, cibuli, olej, sůl a pepř. Do mísy vložíme matjesy, přelijeme marinádou a promícháme.