Roštěná se sardelovou pastou
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
600 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Okurky nakládané |
200 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Sardelová pasta |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Plátky roštěné po okraji nařízneme, naklepeme, potřeme sardelovou pastou a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme na kolečka.
- Plátky roštěné zprudka osmažíme po obou stranách na másle s olejem, přimícháme cibuli a chvíli smažíme. Maso podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme. Omáčku přecedíme, vmícháme do ní okurky a přelijeme jí maso.