Roštěná se sardelovou pastou

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí roštěnka vys. peč. 600 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká 60 g
Okurky nakládané 200 g
Olej rostlinný 30 ml
Sardelová pasta 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky roštěné po okraji nařízneme, naklepeme, potřeme sardelovou pastou a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme na kolečka.
  2. Plátky roštěné zprudka osmažíme po obou stranách na másle s olejem, přimícháme cibuli a chvíli smažíme. Maso podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme. Omáčku přecedíme, vmícháme do ní okurky a přelijeme jí maso.