Vepřová krkovice se sušeným ovocem
Ingredience
Hrušky sušené |
80 g |
Křížaly (sušená jablka) |
80 g |
Meruňky sušené |
80 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Švestky sušené |
80 g |
Vepřová krkovička |
1.2 kg |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Sušené ovoce (švestky, meruňky, hrušky a jablka) nakrájíme na klínky. Krkovici vykostíme a protáhneme polovinou sušeného ovoce, maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče spolu s vykrojenými kostmi. Maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme druhou polovinu ovoce a dopečeme.
- Maso podáváme nakrájené na plátky a přelité vypečenou omáčkou i s ovocem.