Vepřová krkovice se sušeným ovocem

Ingredience


Hrušky sušené 80 g
Křížaly (sušená jablka) 80 g
Meruňky sušené 80 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Švestky sušené 80 g
Vepřová krkovička 1.2 kg
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené ovoce (švestky, meruňky, hrušky a jablka) nakrájíme na klínky. Krkovici vykostíme a protáhneme polovinou sušeného ovoce, maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče spolu s vykrojenými kostmi. Maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme druhou polovinu ovoce a dopečeme.
  2. Maso podáváme nakrájené na plátky a přelité vypečenou omáčkou i s ovocem.