Glazované mrkve
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cukr krupice |
10 g |
Karotka |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel kudrnka |
40 g |
Sůl |
9 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Vývar zeleninový |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Malé karotky vložíme do hrnce s vývarem tak, aby byly ponořené, přidáme tymián, bobkový list a česnek a vaříme asi 8 minut, karotky ale nesmějí změknout.
- Karotky vyjmeme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme sůl a pepř, vložíme karotky a zahříváme několik minut.
- Přilijeme rozpuštěné máslo a posypeme cukrem a za stálého otáčení na mírném ohni opékáme a poléváme výpekem z pánve. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.