Glazované mrkve

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cukr krupice 10 g
Karotka 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 4 g
Petržel kudrnka 40 g
Sůl 9 g
Tymián čerstvý 10 g
Vývar zeleninový 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé karotky vložíme do hrnce s vývarem tak, aby byly ponořené, přidáme tymián, bobkový list a česnek a vaříme asi 8 minut, karotky ale nesmějí změknout.
  2. Karotky vyjmeme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme sůl a pepř, vložíme karotky a zahříváme několik minut.
  3. Přilijeme rozpuštěné máslo a posypeme cukrem a za stálého otáčení na mírném ohni opékáme a poléváme výpekem z pánve. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.