Domácí chléb z bramborové kaše
Ingredience
Bramborová kaše sušená |
1 hrst |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Droždí sušené |
1.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Semínka slunečnicová loupaná |
1 hrst |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vodu, změklé máslo, sůl, cukr, instantní bramborovou kaši, oba druhy mouky a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Těsně před ukončením hnětení přisypeme slunečnicová semínka. Poté těsto v pekárně vykyne a následně se chléb upeče. Po vychladnutí si pak vychutnáme vynikající domácí chléb z bramborové kaše.