Domácí chléb s kysaným zelím
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Droždí sušené |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
375 g |
Mouka žitná |
125 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
200 ml |
Zelí kysané |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vodu, sádlo, vejce, sůl, cukr, oba druhy mouky, droždí a kysané zelí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Pekárna těsto uhněte, nechá vykynout a následně upeče. My si pak po vychladnutí vychutnáme vynikající domácí chléb s kysaným zelím.