Domácí jemné housky

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí sušené 1.25 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 310 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 470 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko, rozšlehaná vejce, 1,5 lžíce změklého másla, cukr, sůl, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
  2. Poté těsto vyklopíme na vál, jemně prohněteme, vyválíme na 2 cm silnou placku a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Dáme je na plech s pečicím papírem a potřeme zbylým máslem.
  3. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 30 minut kynout.
  4. Poté dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct 15 minut.