Domácí jemné housky
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1.25 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
310 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
470 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mléko, rozšlehaná vejce, 1,5 lžíce změklého másla, cukr, sůl, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
- Poté těsto vyklopíme na vál, jemně prohněteme, vyválíme na 2 cm silnou placku a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Dáme je na plech s pečicím papírem a potřeme zbylým máslem.
- Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 30 minut kynout.
- Poté dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct 15 minut.