Karbanátky z hrachu a krup

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hrách loupaný 250 g
Ječné kroupy 100 g
Olej stolní 200 ml
Sádlo škvařené 1 kávová lžička
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunkový salám 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oprané kroupy a hrách uvaříme doměkka a umeleme.
  2. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme ji na tuku. Přidáme ji k hrachu s kroupami, přimícháme česnek utřený se solí, žloutky a vše promícháme.
  3. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme placičky, které obalujeme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka.
  4. Placičky smažíme v horkém oleji.