Karbanátky z hrachu a krup
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrách loupaný |
250 g |
Ječné kroupy |
100 g |
Olej stolní |
200 ml |
Sádlo škvařené |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunkový salám |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oprané kroupy a hrách uvaříme doměkka a umeleme.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme ji na tuku. Přidáme ji k hrachu s kroupami, přimícháme česnek utřený se solí, žloutky a vše promícháme.
- Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme placičky, které obalujeme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka.
- Placičky smažíme v horkém oleji.