Medová telecí pečeně s rýží

Ingredience


Ananas 200 g
Ananasová šťáva 100 ml
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Hrášek 50 g
Med včelí 100 ml
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže jasmínová 300 g
Sůl 1 špetka
Telecí maso přední 800 g
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso nakrájíme na plátky a potřeme solí a pepřem. V misce si smícháme med s chilli kořením a maso směsí potřeme z obou stran. Poté uložíme na chladné místo a necháme alespoň jednu hodinu odležet. Pokud nám med zbyl, necháme si ho na potírání během grilování.
  2. Mezitím si můžeme připravit rýži. Do hrnce nalejeme vývar a ananasovou šťávu a přivedeme obsah hrnce k varu. Poté přidáme rýži a vaříme 15 minut. Rýži nesmíme míchat, jinak se rozvaří.
  3. Po 15 minutách přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a vše zamícháme. Vaříme ještě minutu, přidáme nakrájený ananas a zamícháme. Poté dáme stranou.
  4. Rošt na grilu pomažeme olejem a plátky masa dáme na gril. Grilujeme cca 5 minut, poté maso potřeme zbylou marinádou a otočíme. Grilujeme, dokud není maso do zlatova opečené. Na závěr jen přidáme k masu ananasovou rýži a podáváme.