Medová telecí pečeně s rýží
Ingredience
Ananas |
200 g |
Ananasová šťáva |
100 ml |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
50 g |
Med včelí |
100 ml |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže jasmínová |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí maso přední |
800 g |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí maso nakrájíme na plátky a potřeme solí a pepřem. V misce si smícháme med s chilli kořením a maso směsí potřeme z obou stran. Poté uložíme na chladné místo a necháme alespoň jednu hodinu odležet. Pokud nám med zbyl, necháme si ho na potírání během grilování.
- Mezitím si můžeme připravit rýži. Do hrnce nalejeme vývar a ananasovou šťávu a přivedeme obsah hrnce k varu. Poté přidáme rýži a vaříme 15 minut. Rýži nesmíme míchat, jinak se rozvaří.
- Po 15 minutách přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a vše zamícháme. Vaříme ještě minutu, přidáme nakrájený ananas a zamícháme. Poté dáme stranou.
- Rošt na grilu pomažeme olejem a plátky masa dáme na gril. Grilujeme cca 5 minut, poté maso potřeme zbylou marinádou a otočíme. Grilujeme, dokud není maso do zlatova opečené. Na závěr jen přidáme k masu ananasovou rýži a podáváme.