Rýžový sladký Kugel

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Cukr moučkový 50 g
Cukr vanilka 20 g
Jablka 350 g
Máslo čerstvé 50 g
Rozinky tmavé 150 g
Rýže loupaná 500 g
Skořice mletá 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky anebo tenké plátky a zatím necháme stranou.
  2. Rýži probereme, opláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme 1 l horké vody, osolíme a vložíme do nahřáté trouby, kde doměkka vaříme přibližně 15 minut. Hrnec vyndáme z trouby a přesypeme rýži do misky, rozklepneme syrová vejce a smícháme s rýží. Podle vlastní chutě přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, skořici, rozinky, nakonec vsypeme připravená jablka a vše vařečkou promícháme.
  3. Hotovou směs přeložíme na máslem vymazaný pekáč a v nahřáté troubě pečeme přibližně 120 minut.
  4. Upečený Kugel vytáhneme z trouby, necháme odpočinout, nakrájíme na úhledné porce, které posypeme moučkovým cukrem a podáváme.