Rýžový sladký Kugel
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jablka |
350 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Rozinky tmavé |
150 g |
Rýže loupaná |
500 g |
Skořice mletá |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jablka umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky anebo tenké plátky a zatím necháme stranou.
- Rýži probereme, opláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme 1 l horké vody, osolíme a vložíme do nahřáté trouby, kde doměkka vaříme přibližně 15 minut. Hrnec vyndáme z trouby a přesypeme rýži do misky, rozklepneme syrová vejce a smícháme s rýží. Podle vlastní chutě přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, skořici, rozinky, nakonec vsypeme připravená jablka a vše vařečkou promícháme.
- Hotovou směs přeložíme na máslem vymazaný pekáč a v nahřáté troubě pečeme přibližně 120 minut.
- Upečený Kugel vytáhneme z trouby, necháme odpočinout, nakrájíme na úhledné porce, které posypeme moučkovým cukrem a podáváme.