Pečená kachní játra s rebarborou

Ingredience


Jahody zahradní 100 g
Játra kachní 400 g
Máslo čerstvé 10 g
Okra - Ibišek jedlý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Reveň (Rebarbora) 150 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvou rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Stranou si z horké vody a okry připravíme čaj z ibišku, do kterého nakrájenou rebarboru přidáme. Necháme louhovat cca 10 minut.
  2. Játra opepříme (nesmíme osolit) a na pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany. Na závěr je osolíme. Z čaje vyndáme rebarboru a dáme ji na talíř. Přidáme jahody, které předtím namočíme v ibiškovém čaji a na závěr přidáme játra, která jsme nechali okapat na ubrousku.