Pečená kachní játra s rebarborou
Ingredience
Jahody zahradní |
100 g |
Játra kachní |
400 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Okra - Ibišek jedlý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Reveň (Rebarbora) |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Čerstvou rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Stranou si z horké vody a okry připravíme čaj z ibišku, do kterého nakrájenou rebarboru přidáme. Necháme louhovat cca 10 minut.
- Játra opepříme (nesmíme osolit) a na pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany. Na závěr je osolíme. Z čaje vyndáme rebarboru a dáme ji na talíř. Přidáme jahody, které předtím namočíme v ibiškovém čaji a na závěr přidáme játra, která jsme nechali okapat na ubrousku.