Šolet z brambor

Ingredience


Brambory 2 kg
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 400 g
Hovězí maso zadní 1 kg
Husí sádlo 100 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova a necháme vychladnout. Brambory oloupeme, opláchneme studenou vodou a jemně nastrouháme do misky, vymačkáme z nich nadbytečnou vodu a vrátíme je zpátky do misky.
  2. Maso umyjeme, nakrájíme na kousky, dáme ho do hrnce, okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou, chilli papričkou, zamícháme, přidáme připravenou osmahlou cibuli, drobně nakrájený česnek, přisypeme nastrouhané brambory, hrnec postavíme na sporák a za stálého míchání vaříme suroviny doměkka asi 30 minut. Potom hrnec přiklopíme a dáme ho do teplé trouby, kde jídlo udržujeme teplé až do jeho podávání.