Šolet z brambor
Ingredience
Brambory |
2 kg |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
400 g |
Hovězí maso zadní |
1 kg |
Husí sádlo |
100 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova a necháme vychladnout. Brambory oloupeme, opláchneme studenou vodou a jemně nastrouháme do misky, vymačkáme z nich nadbytečnou vodu a vrátíme je zpátky do misky.
- Maso umyjeme, nakrájíme na kousky, dáme ho do hrnce, okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou, chilli papričkou, zamícháme, přidáme připravenou osmahlou cibuli, drobně nakrájený česnek, přisypeme nastrouhané brambory, hrnec postavíme na sporák a za stálého míchání vaříme suroviny doměkka asi 30 minut. Potom hrnec přiklopíme a dáme ho do teplé trouby, kde jídlo udržujeme teplé až do jeho podávání.