Pěna z borůvek a rybízu
Ingredience
Borůvky |
300 g |
Cukr krupice |
60 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Rybíz červený |
300 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
600 ml |
Sušenky Club - máslové |
10 g |
Voda pitná |
80 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Polovinu borůvek a rybízu, 2 lžíce cukru krupice a trochu vody dáme na suchou pánev a zahříváme, až ovoce začne měknout a pouští šťávu. Ještě horké protlačíme přes cedník a necháme vychladnout.
- V míse ušleháme šlehačku se zbytkem krupicového cukru, opatrně vmícháme zbylé ovoce(pár kuliček od obou druhů si necháme na ozdobu) a nakonec vylisovanou šťávu. Pěnu rozdělíme do pohárů a posypeme nadrobenými máslovými sušenkami a ozdobíme v moučkovém cukru obalenými kuličkami borůvek a rybízu.