Selská polévka

Selská polévka - obrázek

Ingredience


Hovězí vývar základní 1 l
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Nudle vaječné 1 hrst
Pepř černý mletý 0.6 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 6.6 g
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme 20 minut.
  2. Před koncem varu polévku zjemníme mlékem a ještě krátce povaříme.
  3. Nakrájené žampiony podusíme na lžičce másla a přidáme do polévky.
  4. Polévku důkladně provaříme.
  5. V osolené vodě uvaříme nudle, propláchneme je ve studené vodě a necháme okapat.
  6. Nudle vložíme do hotové polévky.
  7. Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.