Selská polévka
Ingredience
Hovězí vývar základní |
1 l |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Nudle vaječné |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
0.6 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
6.6 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme 20 minut.
- Před koncem varu polévku zjemníme mlékem a ještě krátce povaříme.
- Nakrájené žampiony podusíme na lžičce másla a přidáme do polévky.
- Polévku důkladně provaříme.
- V osolené vodě uvaříme nudle, propláchneme je ve studené vodě a necháme okapat.
- Nudle vložíme do hotové polévky.
- Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.