Kuřecí základ Ambiente

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Cibule 100 g
Karotka 130 g
Kuřecí skelety 1.5 kg
Nové koření celé 10 g
Olej olivový 20 g
Pepř černý celý 1 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
  2. Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit zprudka, měl by se pouze „táhnout“.
  3. Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
  4. Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
  5. Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.