Zapečené matjesy s bramborami
Ingredience
Máslo čerstvé |
80 g |
Matjesy - filet |
800 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
120 ml |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
800 ml |
Brambory |
850 g |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme a smícháme se žloutky a smetanou. Petrželovou nať jemně nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Do máslem vymazané zapékací mísy naskládáme polovinu brambor, matjesy a vejce. Směs posypeme petrželovou natí a zakryjeme druhou polovinou brambor.
- Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě, poté zalijeme sýrovou směsí a pečeme, až sýr zezlátne.