Štika na víně s houbami

Ingredience


Cibule 2 ks
Houby čerstvé 400 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
Štika obecná 800 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Štiku očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno a smícháme s moukou.
  2. Porce ryby obalíme v mouce s petrželovou natí, z obou stran osmažíme na másle, zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě, až je ryba téměř měkká.
  3. Na pánvi zpěníme na oleji cibuli s houbami, podusíme a přidáme ke štice. Směs přelijeme smetanou a ještě zhruba 5 minut dusíme.