Štika na víně s houbami
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
400 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
Štika obecná |
800 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Štiku očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno a smícháme s moukou.
- Porce ryby obalíme v mouce s petrželovou natí, z obou stran osmažíme na másle, zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě, až je ryba téměř měkká.
- Na pánvi zpěníme na oleji cibuli s houbami, podusíme a přidáme ke štice. Směs přelijeme smetanou a ještě zhruba 5 minut dusíme.