Cannelloni s brokolicí
Ingredience
Brokolice |
300 g |
Cannelloni |
200 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná T 400 |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
300 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brokolici očistíme, omyjeme a osušíme. Natrháme ji na jednotlivé růžičky. Mrkev opláchneme, oloupeme, omyjeme od nečistot, překrojíme podélně na třetiny a nadrobno pokrájíme.
- Očistíme a omyjeme pórek, rozkrájíme na nudličky. Připravíme pánev, v ní rozpálíme olivový olej, přidáme brokolici, mrkev i pórek a za stálého míchání 5 minut podusíme.
- Pánev se zeleninou odstavíme ze sporáku, k zelenině přidáme kysanou smetanu, vejce a dobře promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.
- Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, zaprášíme moukou, trochu osmahneme a podlijeme mlékem. Necháme projít varem a dochutíme solí, muškátovým oříškem i citronovou šťávou.
- Nízkou zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, na dno nalijeme část omáčky.
- Cannelloni spaříme ve vroucí vodě, poté je vložíme do studené vody. Takto připravené canelloni naplníme zeleninou a vkládáme do formy. Vše přelijeme zbylou omáčkou a posypeme nastrouhaným Eidamem. Vložíme do střední části vyhřáté trouby, zapékáme 20 - 25 minut.
- Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme. Hotové cannelloni vyjmeme z trouby, upravíme na talíře, podáváme posypané pažitkou.