Cannelloni s brokolicí

Ingredience


Brokolice 300 g
Cannelloni 200 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná T 400 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 300 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 45% 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.5 l
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brokolici očistíme, omyjeme a osušíme. Natrháme ji na jednotlivé růžičky. Mrkev opláchneme, oloupeme, omyjeme od nečistot, překrojíme podélně na třetiny a nadrobno pokrájíme.
  2. Očistíme a omyjeme pórek, rozkrájíme na nudličky. Připravíme pánev, v ní rozpálíme olivový olej, přidáme brokolici, mrkev i pórek a za stálého míchání 5 minut podusíme.
  3. Pánev se zeleninou odstavíme ze sporáku, k zelenině přidáme kysanou smetanu, vejce a dobře promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.
  4. Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, zaprášíme moukou, trochu osmahneme a podlijeme mlékem. Necháme projít varem a dochutíme solí, muškátovým oříškem i citronovou šťávou.
  5. Nízkou zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, na dno nalijeme část omáčky.
  6. Cannelloni spaříme ve vroucí vodě, poté je vložíme do studené vody. Takto připravené canelloni naplníme zeleninou a vkládáme do formy. Vše přelijeme zbylou omáčkou a posypeme nastrouhaným Eidamem. Vložíme do střední části vyhřáté trouby, zapékáme 20 - 25 minut.
  7. Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme. Hotové cannelloni vyjmeme z trouby, upravíme na talíře, podáváme posypané pažitkou.