Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Čočka jedlá 200 g
Hrášek 200 g
Jehněčí koleno 4 ks
Kapary 50 g
Olej olivový extra panenský 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Šalotka 1 ks
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku.
  2. Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem a pečeme v horké troubě doměkka.
  3. Mezitím připravíme omáčku. Rajčata nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Přidáme k nim chilli a kapari. Můžeme přidat i šťávu z pečeného kolena.
  4. Nakonec rozmixujeme hrách a smícháme s namočenou červenou čočkou na kaši.
  5. Koleno poté podáváme spolu s kaší z luštěnin, přelité rajčatovou omáčkou.