Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Čočka jedlá |
200 g |
Hrášek |
200 g |
Jehněčí koleno |
4 ks |
Kapary |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Šalotka |
1 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku.
- Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem a pečeme v horké troubě doměkka.
- Mezitím připravíme omáčku. Rajčata nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Přidáme k nim chilli a kapari. Můžeme přidat i šťávu z pečeného kolena.
- Nakonec rozmixujeme hrách a smícháme s namočenou červenou čočkou na kaši.
- Koleno poté podáváme spolu s kaší z luštěnin, přelité rajčatovou omáčkou.