Tresčí placičky s koprovým dresinkem

Ingredience


Chléb konzumní 4 krajíc
Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 3 polévková lžíce
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 kávová lžička
Treska aljašská 600 g
Hořčice Dijonská 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Ocet vinný 2 kávová lžička
Okurky nakládané 1 ks
Olej olivový 80 ml
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kousky chleba vložíme do misky, přelijeme mlékem a necháme 2 minuty máčet. Potom chléb vyjmeme z misky a pomocí vidličky rozmělníme.
  2. Cibuli oloupeme, očistíme, najemno nasekáme a vložíme do misky, přidáme chléb, limetkovou šťávu, sůl, pepř, nasekaný kopr a najemno nasekané maso z tresky.
  3. Vypracujeme hladkou hmotu a tvoříme z ní placičky, které obalujeme v hladké mouce.
  4. V misce smícháme dijónskou hořčici, sůl, pepř, ocet, olej a vyšleháme hustou směs. Pak přimícháme nasekaný kopr, pažitku, na kostičky pokrájenou okurku a znovu vše promícháme.
  5. Na pánvi rozpálíme olej a placičky na něm po obou stranách opékáme. Po opečení placičky servírujeme na talíře a přelijeme připraveným koprovým dresinkem.