Tresčí placičky s koprovým dresinkem
Ingredience
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Treska aljašská |
600 g |
Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 kávová lžička |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej olivový |
80 ml |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kousky chleba vložíme do misky, přelijeme mlékem a necháme 2 minuty máčet. Potom chléb vyjmeme z misky a pomocí vidličky rozmělníme.
- Cibuli oloupeme, očistíme, najemno nasekáme a vložíme do misky, přidáme chléb, limetkovou šťávu, sůl, pepř, nasekaný kopr a najemno nasekané maso z tresky.
- Vypracujeme hladkou hmotu a tvoříme z ní placičky, které obalujeme v hladké mouce.
- V misce smícháme dijónskou hořčici, sůl, pepř, ocet, olej a vyšleháme hustou směs. Pak přimícháme nasekaný kopr, pažitku, na kostičky pokrájenou okurku a znovu vše promícháme.
- Na pánvi rozpálíme olej a placičky na něm po obou stranách opékáme. Po opečení placičky servírujeme na talíře a přelijeme připraveným koprovým dresinkem.