Dalamánky z ječného těsta se semínky

Ingredience


Cukr třtinový 0.5 kávová lžička
Droždí 30 g
Mouka ječná 150 g
Mouka pšeničná celozrnná 150 g
Mouka sójová plnotučná 150 g
Olej rostlinný 50 ml
Slunečnice - semena 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a přisypeme smíchané všechny druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.
  2. Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  3. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
  4. Pracovní plochu posypeme moukou a třetinou slunečnicových semínek, která rozdrtíme. Těsto rozdělíme na 18 stejných dílů a do každého zapracujeme semínka. Vytvoříme dalamánky a ty přeneseme na vymazaný plech. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme celými semínky slunečnice, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
  5. Plech s dalamánky vložíme trouby předehřáté na 180 stupňů a a pečeme přibližně 20 minut, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu.