Vdolky ze sójového těsta z domácí pekárny

Ingredience


Droždí 20 g
Med včelí 1 kávová lžička
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká 250 g
Mouka sójová plnotučná 150 g
Olej olivový 90 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme 60ml olivového oleje a přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.
  2. Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  3. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
  4. Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 18 stejně velkých dílů. Vytvarujeme z nich vdolky, přendáme je na vymazaný plech a necháme pod čistou utěrkou chvíli kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 25 až 30 minut, dokud nemají zlatavou barvu.
  5. Ihned po upečení je potřeme ze všech stran rozehřátým olivovým olejem.