Vdolky ze sójového těsta z domácí pekárny
Ingredience
Droždí |
20 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Mouka sójová plnotučná |
150 g |
Olej olivový |
90 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme 60ml olivového oleje a přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.
- Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
- Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 18 stejně velkých dílů. Vytvarujeme z nich vdolky, přendáme je na vymazaný plech a necháme pod čistou utěrkou chvíli kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 25 až 30 minut, dokud nemají zlatavou barvu.
- Ihned po upečení je potřeme ze všech stran rozehřátým olivovým olejem.