Penne s fenyklovým krémem
Ingredience
Anýz mletý |
1 špetka |
Brambory sladké (Batáty) |
200 g |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Hřebíček |
1 špetka |
Nové koření celé |
1 špetka |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana zakysaná 14% |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ricotta |
100 g |
Těstoviny Penne |
200 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme. Očistíme fenykl, omyjeme ho a i s natí najemno nasekáme.
- Konzervu se sladkými bramborami otevřeme, brambory dáme do cedníku a necháme dobře okapat. Poté je nakrájíme na větší kostičky.
- V pánvi rozpálíme olivový olej a fenykl s bramborami na něm asi 10 minut podusíme. Zeleninu v pánvi vidličkou rozmačkáme a dochutíme solí, pepřem, mletým anýzem, hřebíčkem a novým kořením.
- Zeleninu přelijeme zeleninovým vývarem a povaříme další 2 - 3 minuty. Nakonec přimícháme smetanu.
- Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Nízkou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno položíme penne. Těstoviny přelijeme fenyklovou směsí.
- Nastrouháme sýr ricotta a nasypeme ho navrch. Zapékací místu vložíme do horní části trouby a zapékáme 5 - 6 minut.
- Dozlatova zapečený nákyp vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme.