Tortellini s mozzarellou a zeleninou
Ingredience
Cuketa |
2 ks |
Lilek |
1 ks |
Mozzarella |
400 g |
Olej olivový |
125 ml |
Paprika červená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 hrst |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sůl mořská |
4 kávová lžička |
Těstoviny Tortellini |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme lilek a nakrájíme jej na 1/2cm silné plátky. Plátky rozložíme a posypeme mořskou solí, přikryjeme, zatížíme a necháme odležet asi 1 hodinu. Poté plátky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a z obou stran opékáme pod grilem zhruba 4 minuty.
- Omyjeme papriku, překrojíme ji napůl a zbavíme jader. Zbylých jadýrek se zbavíme opláchnutím pod tekoucí vodou. Papriku nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrojíme do křížku. Spaříme je horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme na kostičky. Mozzarellu vložíme do cedníku a necháme okapat, rozkrájíme ji na nudličky. Opláchneme a osušíme petrželku a nasekáme najemno.
- Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat a vychladnout.
- Plátky lilku překrájíme napůl a smícháme se zeleninou a mozzarellou. Dochutíme solí, pepřem, přidáme petrželku a pokapeme olivovým olejem. K zelenině přidáme tortellini, promícháme, upravíme na talíře a podáváme.