Tortellini s mozzarellou a zeleninou

Ingredience


Cuketa 2 ks
Lilek 1 ks
Mozzarella 400 g
Olej olivový 125 ml
Paprika červená 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 hrst
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sůl mořská 4 kávová lžička
Těstoviny Tortellini 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme lilek a nakrájíme jej na 1/2cm silné plátky. Plátky rozložíme a posypeme mořskou solí, přikryjeme, zatížíme a necháme odležet asi 1 hodinu. Poté plátky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a z obou stran opékáme pod grilem zhruba 4 minuty.
  2. Omyjeme papriku, překrojíme ji napůl a zbavíme jader. Zbylých jadýrek se zbavíme opláchnutím pod tekoucí vodou. Papriku nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrojíme do křížku. Spaříme je horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme na kostičky. Mozzarellu vložíme do cedníku a necháme okapat, rozkrájíme ji na nudličky. Opláchneme a osušíme petrželku a nasekáme najemno.
  3. Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat a vychladnout.
  4. Plátky lilku překrájíme napůl a smícháme se zeleninou a mozzarellou. Dochutíme solí, pepřem, přidáme petrželku a pokapeme olivovým olejem. K zelenině přidáme tortellini, promícháme, upravíme na talíře a podáváme.