Jednoduché domácí langoše

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Olej rostlinný 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno bílé 50 ml
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a víno. Přidáme změklé máslo a žloutek, přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.
  2. Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  3. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme vodu. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
  4. Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvoříme z nich bochánky a necháme je chvíli kynout. Z nakynutých bochánků utvoříme kulaté langoše.
  5. V pánvi rozpálíme olej a na něm langoše upečeme dozlatova.