Jednoduché domácí langoše
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
50 ml |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a víno. Přidáme změklé máslo a žloutek, přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.
- Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme vodu. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
- Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvoříme z nich bochánky a necháme je chvíli kynout. Z nakynutých bochánků utvoříme kulaté langoše.
- V pánvi rozpálíme olej a na něm langoše upečeme dozlatova.