Opékaní humři se smetanou

Ingredience


Scampi 12 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 dl
Pepř citronový 0.5 kávová lžička
Sirup javorový 1 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mandle plátky 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 3 špetka
Sýr Čedar 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé humry - scampi omyjeme, podél hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko a dáme do větší mísy.
  2. Připravíme si marinádu: do misky nalijeme olivový olej, přidáme čerstvě pomletý pepř, med, citrónovou šťávu a javorový sirup.
  3. Malé humry vložíme do misky a promícháme s marinádou. Na 3 hodiny je dáme uležet.
  4. V misce si vyšleháme vejce se solí. Do druhé misky nasypeme hladkou mouku. Omočíme je ve vajíčku, potom je obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) je opečeme z každé strany po 1-2 minutách.
  5. Opečené scampi vložíme do zapékací mísy, posypeme mandlovými lupínky, nastrouhaným sýrem a zalijeme sladkou smetanou. Mísu se scampi vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme. Pečeme na horním roštu při 220°C-225°C přibližně 8-10 minut dozlatova.
  6. Opečené malé humry zdobíme snítkami kopru a hned horké servírujeme.