Opékaní humři se smetanou
Ingredience
Scampi |
12 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř citronový |
0.5 kávová lžička |
Sirup javorový |
1 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mandle plátky |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
3 špetka |
Sýr Čedar |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé humry - scampi omyjeme, podél hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko a dáme do větší mísy.
- Připravíme si marinádu: do misky nalijeme olivový olej, přidáme čerstvě pomletý pepř, med, citrónovou šťávu a javorový sirup.
- Malé humry vložíme do misky a promícháme s marinádou. Na 3 hodiny je dáme uležet.
- V misce si vyšleháme vejce se solí. Do druhé misky nasypeme hladkou mouku. Omočíme je ve vajíčku, potom je obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) je opečeme z každé strany po 1-2 minutách.
- Opečené scampi vložíme do zapékací mísy, posypeme mandlovými lupínky, nastrouhaným sýrem a zalijeme sladkou smetanou. Mísu se scampi vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme. Pečeme na horním roštu při 220°C-225°C přibližně 8-10 minut dozlatova.
- Opečené malé humry zdobíme snítkami kopru a hned horké servírujeme.