Kulajda s liškami
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Brambory |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Houby sušené |
150 g |
Jíška instantní |
50 g |
Lišky čerstvé |
150 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé lišky očistíme od nečistot. Na pánvi rozehřejeme máslo a lišky zprudka opečeme. Vedle na páře vaříme natvrdo vejce při teplotě 65 stupňů cca 90 minut.
- Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme jíšku, brambory, mouku, cibuli, houby a sůl s pepřem a bobkovým listem. Obsah hrnce uvedeme do varu a necháme hodinu vařit.
- Polévku přecedíme a přidáme do ní smetanu. Ještě dochutíme octem, pepřem a solí.
- Před podáváním už jen přidáme ze skořápky vyloupaná vejce a opečené lišky.