Kulajda s liškami

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Brambory 100 g
Cibule 1 ks
Houby sušené 150 g
Jíška instantní 50 g
Lišky čerstvé 150 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé lišky očistíme od nečistot. Na pánvi rozehřejeme máslo a lišky zprudka opečeme. Vedle na páře vaříme natvrdo vejce při teplotě 65 stupňů cca 90 minut.
  2. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme jíšku, brambory, mouku, cibuli, houby a sůl s pepřem a bobkovým listem. Obsah hrnce uvedeme do varu a necháme hodinu vařit.
  3. Polévku přecedíme a přidáme do ní smetanu. Ještě dochutíme octem, pepřem a solí.
  4. Před podáváním už jen přidáme ze skořápky vyloupaná vejce a opečené lišky.