Rizoto s řeřichou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kroupy ječné |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
3 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
700 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Otrháme listy řeřichy a spaříme je ve vroucí vodě. Ihned poté je dáme do mixéru spolu s česnekem a rozmixujeme.
- Na kousky nakrájíme očištěnou šalotku a lehce ji opečeme na másle. Přendáme do hrnce, přidáme propláchnuté kroupy a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nevypaří respektive nevsákne do krup všechen vývar. Kroupy by již měli být uvařené, v jiném případě přilijeme další vývar a ještě chvíli vaříme.
- Nakonec přidáme máslo, řeřichové pyré, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme olej.