Rizoto s řeřichou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kroupy ječné 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový extra panenský 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 3 polévková lžíce
Sůl mořská 1 špetka
Vývar drůbeží 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Otrháme listy řeřichy a spaříme je ve vroucí vodě. Ihned poté je dáme do mixéru spolu s česnekem a rozmixujeme.
  2. Na kousky nakrájíme očištěnou šalotku a lehce ji opečeme na másle. Přendáme do hrnce, přidáme propláchnuté kroupy a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nevypaří respektive nevsákne do krup všechen vývar. Kroupy by již měli být uvařené, v jiném případě přilijeme další vývar a ještě chvíli vaříme.
  3. Nakonec přidáme máslo, řeřichové pyré, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme olej.