Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Nakládaný zelený pepř |
1 kávová lžička |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Pažitka česneková |
4 polévková lžíce |
Krevetová pasta |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Rýžový papír |
8 plátek |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme loupané krevety bez hlav, krunýřů, ale ocas ponecháme s tělíčky krevet. Jen jim odstraníme střívko a znovu je omyjeme pod tekoucí vodou.
- Svazek (3-4 lžíce) česnekové (čínské) pažitky omyjeme, 2/3 drobně pokrájíme, 1/3 necháme celou na ozdobu. Drobně pokrájenou dáme do hmoždíře. Očištěný a omytý kořen koriandru drobně pokrájíme a společně s pokrájenou pažitkou a celým zeleným pepřem, roztlučeme v hmoždíři.
- Do misky si dáme roztlučené koření, limetkovou šťávu, citronovou kůru, rybí omáčku a med. Vše promícháme a vzniklou marinádu promícháme s krevetami. Necháme je marinovat 30 minut.
- V další misce si vymícháme těstíčko ze lžíce vody, lžíce krevetové pasty a lžíce hladké mouky. 8 plátků rýžového těsta namočíme do vody, každý plát rozdělíme na 4 díly (hotový výrobek) a rozložíme je na vál. Do každého plátku zabalíme marinovanou krevetu, konce plátků potřeme těstíčkem a přitiskneme k sobě.
- Ve fritéze rozpálíme olej a krevety smažíme asi 3-4 minuty dozlatova. Krevety servírujeme horké, ozdobené stébly česnekové pažitky.