Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou

Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 ks
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Nakládaný zelený pepř 1 kávová lžička
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Pažitka česneková 4 polévková lžíce
Krevetová pasta 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Rýžový papír 8 plátek
Voda pitná 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 400 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme loupané krevety bez hlav, krunýřů, ale ocas ponecháme s tělíčky krevet. Jen jim odstraníme střívko a znovu je omyjeme pod tekoucí vodou.
  2. Svazek (3-4 lžíce) česnekové (čínské) pažitky omyjeme, 2/3 drobně pokrájíme, 1/3 necháme celou na ozdobu. Drobně pokrájenou dáme do hmoždíře. Očištěný a omytý kořen koriandru drobně pokrájíme a společně s pokrájenou pažitkou a celým zeleným pepřem, roztlučeme v hmoždíři.
  3. Do misky si dáme roztlučené koření, limetkovou šťávu, citronovou kůru, rybí omáčku a med. Vše promícháme a vzniklou marinádu promícháme s krevetami. Necháme je marinovat 30 minut.
  4. V další misce si vymícháme těstíčko ze lžíce vody, lžíce krevetové pasty a lžíce hladké mouky. 8 plátků rýžového těsta namočíme do vody, každý plát rozdělíme na 4 díly (hotový výrobek) a rozložíme je na vál. Do každého plátku zabalíme marinovanou krevetu, konce plátků potřeme těstíčkem a přitiskneme k sobě.
  5. Ve fritéze rozpálíme olej a krevety smažíme asi 3-4 minuty dozlatova. Krevety servírujeme horké, ozdobené stébly česnekové pažitky.