Conchiglie s lososem a koprem

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Créme fraiche 150 g
Cukr krupice 1 špetka
Hrášek 150 g
Jogurt bílý 150 g
Kopr čerstvý 0.5 hrst
Losos uzený 200 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Conchiglie 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Conchiglie uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 2 minuty před dovařením těstovin přidáme hrášek a dovaříme. Uvařené těstoviny s hráškem scedíme, necháme okapat, vložíme do mísy a dáme vychladnout. Promícháme s 1 lžící oleje.
  2. Vejce vložíme do vroucí vody, vaříme 10 minut a poté opláchneme studenou vodou. Vařená vejce oloupeme a rozkrájíme na šestiny. Uzeného lososa nakrájíme na širší pruhy a zavineme.
  3. V misce smícháme creme fraiche, jogurt, citronovou šťávu a kůru. Omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. K těstovinám a hrášku přidáme vejce, lososa a omáčku. Vše necháme krátce odležet. Salát upravíme na talíře a podáváme posypané čerstvým koprem.