Conchiglie s lososem a koprem
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Créme fraiche |
150 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hrášek |
150 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Kopr čerstvý |
0.5 hrst |
Losos uzený |
200 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Conchiglie |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Conchiglie uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 2 minuty před dovařením těstovin přidáme hrášek a dovaříme. Uvařené těstoviny s hráškem scedíme, necháme okapat, vložíme do mísy a dáme vychladnout. Promícháme s 1 lžící oleje.
- Vejce vložíme do vroucí vody, vaříme 10 minut a poté opláchneme studenou vodou. Vařená vejce oloupeme a rozkrájíme na šestiny. Uzeného lososa nakrájíme na širší pruhy a zavineme.
- V misce smícháme creme fraiche, jogurt, citronovou šťávu a kůru. Omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. K těstovinám a hrášku přidáme vejce, lososa a omáčku. Vše necháme krátce odležet. Salát upravíme na talíře a podáváme posypané čerstvým koprem.