Těstovinový salát se zeleninou a cukrovým hráškem
Ingredience
Bazalka |
0.5 hrst |
Cibulka jarní |
5 ks |
Hrášek |
100 g |
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
0.5 hrst |
Křen |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Špagety |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Špagety uvaříme v 500 ml osolené vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- Hrášek omyjeme, konce lusků odkrojíme. V hrnci dáme vařit 250 ml vody a hrášek v ní krátce blanšírujeme. Poté hrášek scedíme přes cedník, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Opláchneme papriku, překrojíme, vyjmeme jadřinec a jadýrek se zbavíme pod tekoucí osolenou vodou. Papriku nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Petrželovou nať, bazalku a kopr opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.
- V misce smícháme smetanu a jogurt, přidáme křen, bazalku, petrželovou nať, kopr a dochutíme solí a pepřem.
- Dresink vmícháme k zelenině a přidáme špagety. Salát upravíme na misky a vlažný podáváme.