Těstovinový salát se zeleninou a cukrovým hráškem

Ingredience


Bazalka 0.5 hrst
Cibulka jarní 5 ks
Hrášek 100 g
Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Kopr čerstvý 0.5 hrst
Křen 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Špagety 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme v 500 ml osolené vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
  2. Hrášek omyjeme, konce lusků odkrojíme. V hrnci dáme vařit 250 ml vody a hrášek v ní krátce blanšírujeme. Poté hrášek scedíme přes cedník, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  3. Opláchneme papriku, překrojíme, vyjmeme jadřinec a jadýrek se zbavíme pod tekoucí osolenou vodou. Papriku nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Petrželovou nať, bazalku a kopr opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.
  4. V misce smícháme smetanu a jogurt, přidáme křen, bazalku, petrželovou nať, kopr a dochutíme solí a pepřem.
  5. Dresink vmícháme k zelenině a přidáme špagety. Salát upravíme na misky a vlažný podáváme.