Těstovinový salát s chřestem a krůtím masem
Ingredience
Chřest sterilovaný |
1 balení |
Krůtí prsa |
200 g |
Meduňka |
1 hrst |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salátový dressing-jogurtový |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tagliatelle |
200 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Uzená krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Chřest vyjmeme z nálevu, necháme okapat. Nálev nevyléváme.
- Trošku nálevu z chřestu smícháme se salátovým krémem, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Do omáčky vmícháme všechny přísasdy a necháme odležet.
- Meduňku opláchneme, osušíme a lístky otrháme. Salát upravíme do misek a podáváme zdobený lístky meduňky.