Smažené krevety v pikantním těstíčku
Ingredience
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Limetka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
4 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Pepř citronový |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2.4 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme pivní těstíčko: v misce vyšleháme 2-3 bílky (podle velikosti vejce), přidáme hladkou mouku, hrneček piva, 0.5 lžíce třtinového cukru, podle chuti sůl a 0.5 lžičky čerstvě pomletého citronového pepře. Těstíčko necháme v chladničce 20 minut odpočinout.
- Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko, odstraníme hlavu a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody s lžičkou mořské soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Limetky omyjeme, osušíme a ozdobně rozkrájíme.
- V pánvi rozpálíme olej s máslem, krevety stočíme a omočíme v těstíčku tak, aby byly celé pokryté těstíčkem. Krevety smažíme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. Usmažené vyjmeme, dáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný omastek.
- Podáváme je teplé s limetkou a rybí pikantní omáčkou.