Smažené krevety v pikantním těstíčku

Smažené krevety v pikantním těstíčku - obrázek

Ingredience


Krevety tygří - loupané 400 g
Limetka 4 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 4 polévková lžíce
Sůl mořská 1 kávová lžička
Voda pitná 3 l
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Pepř citronový 0.5 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2.4 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme pivní těstíčko: v misce vyšleháme 2-3 bílky (podle velikosti vejce), přidáme hladkou mouku, hrneček piva, 0.5 lžíce třtinového cukru, podle chuti sůl a 0.5 lžičky čerstvě pomletého citronového pepře. Těstíčko necháme v chladničce 20 minut odpočinout.
  2. Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko, odstraníme hlavu a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody s lžičkou mořské soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Limetky omyjeme, osušíme a ozdobně rozkrájíme.
  3. V pánvi rozpálíme olej s máslem, krevety stočíme a omočíme v těstíčku tak, aby byly celé pokryté těstíčkem. Krevety smažíme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. Usmažené vyjmeme, dáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný omastek.
  4. Podáváme je teplé s limetkou a rybí pikantní omáčkou.