Vanilková pannacotta s malinami

Ingredience


Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Maliny 500 g
Sirup malinový 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 500 ml
Vanilkový lusk 1 ks
Želatina bílá plátky 5 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vydlabeme vanilkový lusk.
  2. Lusk, dřeň a cukr povaříme 15 minut se smetanou a poté lusk vyjmeme.
  3. Do horké smetany přidáme želatinu a rozpustíme ji za stálého míchání.
  4. 4 formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou.
  5. Chladíme přikryté 4 hodiny.
  6. Část malin dáme stranou a ostatní rozmixujeme na pyré. Smícháme s vanilkovým cukrem a malinovou šťávou a rozdělíme na 4 talíře.
  7. Misky s krémem dáme na pár minut do horké vody a vyklopíme na pyré.
  8. Ozdobíme malinami a rozpuštěnou čokoládou.