Vanilková pannacotta s malinami
Ingredience
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Maliny |
500 g |
Sirup malinový |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
500 ml |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Želatina bílá plátky |
5 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vydlabeme vanilkový lusk.
- Lusk, dřeň a cukr povaříme 15 minut se smetanou a poté lusk vyjmeme.
- Do horké smetany přidáme želatinu a rozpustíme ji za stálého míchání.
- 4 formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou.
- Chladíme přikryté 4 hodiny.
- Část malin dáme stranou a ostatní rozmixujeme na pyré. Smícháme s vanilkovým cukrem a malinovou šťávou a rozdělíme na 4 talíře.
- Misky s krémem dáme na pár minut do horké vody a vyklopíme na pyré.
- Ozdobíme malinami a rozpuštěnou čokoládou.