Pyré z černého rybízu zastudena
Ingredience
Citronová šťáva |
40 ml |
Cukr třtinový |
500 g |
Likér rybízový |
2 cl |
Máta |
1 ks |
Rybíz černý |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 56 porcí
- Rybíz a mátu opláchneme, z rybízu otrháme stonky, z máty vytřepeme vodu, lístky otrháme a jemně nasekáme.
- Do kuchyňského robotu dáme bobule rybízu, nasekanou mátu, citronovou šťávu, hnědý cukr a likér Cassis a 20 minut zpracováváme hnětacími háky. Vymíchanou směs naplníme do skleniček a uložíme do ledničky. Před podáváním musíme dobře promíchat, aby se spojil sirup s dření.