Třešně v zavařenině s černým pepřem

Ingredience


Cukr želírovací 1 kg
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Třešně 1250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté třešně vypeckujeme. Z celkového množství odvážíme 1 kg, z toho 1/2 kg rozmixujeme a 1/2 kg nadrobno nakrájíme. Smícháme rozmixované a pokrájené třešně s želírovacím cukrem ve velkém hrnci a 3 hodiny necháme v klidu. Rozmixujeme-li všechny třešně, můžeme zavařeninu ihned vařit.
  2. Po 3 hodinách směs přivedeme k varu a vaříme 4 minuty na silném ohni. Rozdrcený černý pepř, použijeme mlýnek nebo hmoždíř, přidáme do skoro hotové zavařeniny a stáhneme z ohně. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.