Třešně v zavařenině s černým pepřem
Ingredience
Cukr želírovací |
1 kg |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Třešně |
1250 g |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 56 porcí
- Omyté třešně vypeckujeme. Z celkového množství odvážíme 1 kg, z toho 1/2 kg rozmixujeme a 1/2 kg nadrobno nakrájíme. Smícháme rozmixované a pokrájené třešně s želírovacím cukrem ve velkém hrnci a 3 hodiny necháme v klidu. Rozmixujeme-li všechny třešně, můžeme zavařeninu ihned vařit.
- Po 3 hodinách směs přivedeme k varu a vaříme 4 minuty na silném ohni. Rozdrcený černý pepř, použijeme mlýnek nebo hmoždíř, přidáme do skoro hotové zavařeniny a stáhneme z ohně. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.