Röster - třešně v zavařenině s balzamikovým octem
Ingredience
Balsamico ocet |
100 ml |
Cukr moučkový |
250 g |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Třešně |
1 kg |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 40 porcí
- Vypeckované a omyté třešně vložíme do hrnce spolu s vodou a cukrem, přivedeme k varu, přidáme celou skořici, zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Jakmile se třešně po 15 minutách rozpadají, odebereme z nich 1/3 a rozmixujeme je. Rozmixované třešně smícháme s udušenými třešněmi, ochutíme balzamikovým octem a rozdrceným černým pepřem a opět přivedeme k varu a poté hned plníme do sterilizovaných sklenic.