Těsto na pizzu Ambiente
Ingredience
Droždí |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.4 kg |
Sůl |
75 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou.
- Těsto necháme aspoň hodinu vykynout.
- Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc.
- Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.