Vepřová játra dušená na cibulce

Vepřová játra dušená na cibulce - obrázek

Ingredience


Cibule 250 g
Játra vepřová 1000 g
Kmín celý 1 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 30 g
Tuk 120 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřová játra zbavíme žilek, opláchneme je a nakrájíme na nudličky nebo plátky.
  2. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dorůžova ji osmahneme na polovině tuku. Přidáme játra, za stálého míchání osmahneme, potom přidáme pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.
  3. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  4. Nakonec omáčku procedíme na játra, velmi krátce podusíme, osolíme a krátce povaříme.