Vepřová játra dušená na cibulce
Ingredience
Cibule |
250 g |
Játra vepřová |
1000 g |
Kmín celý |
1 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
120 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřová játra zbavíme žilek, opláchneme je a nakrájíme na nudličky nebo plátky.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dorůžova ji osmahneme na polovině tuku. Přidáme játra, za stálého míchání osmahneme, potom přidáme pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.
- Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- Nakonec omáčku procedíme na játra, velmi krátce podusíme, osolíme a krátce povaříme.