Vepřové závitky v kapustě

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Kapusta hlávková 0.5 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 30 g
Vepřová panenka 600 g
Víno bílé 80 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodě povaříme cca 5min 8 listů kapusty. Necháme okapat a tuhé stonky rozklepeme paličkou na maso.
  2. Bylinky nakrájíme nahrubo a povaříme 3-4minuty. Vyjmeme, necháme okapat a smícháme s nastrouhaným parmazánem, citronovou kůrou nakrájenou na tenké nudličky a ochutíme solí a pepřem.
  3. Směs rozetřeme na plátky masa, srolujeme a zabalíme do kapustových listů.
  4. Pečicí papír namočíme, potřeme olejem a vyložíme jím pekáč tak, aby po stranách přečníval. Vložíme závitky, zalijeme olejem, vínem a osolíme. Zakryjeme přečnívajícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160C asi 25-30minut.
  5. Po vyjmutí z trouby necháme závitky 5min odpočinout, překrojíme napůl a podáváme.