Vepřové závitky v kapustě
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Kapusta hlávková |
0.5 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vepřová panenka |
600 g |
Víno bílé |
80 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vodě povaříme cca 5min 8 listů kapusty. Necháme okapat a tuhé stonky rozklepeme paličkou na maso.
- Bylinky nakrájíme nahrubo a povaříme 3-4minuty. Vyjmeme, necháme okapat a smícháme s nastrouhaným parmazánem, citronovou kůrou nakrájenou na tenké nudličky a ochutíme solí a pepřem.
- Směs rozetřeme na plátky masa, srolujeme a zabalíme do kapustových listů.
- Pečicí papír namočíme, potřeme olejem a vyložíme jím pekáč tak, aby po stranách přečníval. Vložíme závitky, zalijeme olejem, vínem a osolíme. Zakryjeme přečnívajícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160C asi 25-30minut.
- Po vyjmutí z trouby necháme závitky 5min odpočinout, překrojíme napůl a podáváme.